Популярне

В Тернополі, 30 травня відбулось чергове засідання міськрайонного суду, по справі щодо вбивства 20-річного тернополянина Віталія Гнатишина

Смерть 20-річного тернополянина в нічному клубі: адвокат підозрюваних говорить, що хлопець міг захлинутись рвотними масами

За клопотанням адвоката обвинувачуваного Сергія Терендеха на слухання викликали судового експерта Олександра Росоловського.

Захисник підсудного запитав, чи експерт досліджував правильність надання першої медичної допомоги Віталію Гнатишину, чи вірними були дій медичних працівників на екстрений виклик. Поцікавився також, чи у потерпілого був синдром Мендельсона. «У висновку зазначено, що потерпілий поступив до лікарні у стані клінічної смерті. Чи можливе спричинення клінічної смерті наявністю в дихальних шляхах рвотної маси?» — запитав адвокат......
Утім, експерт не надав відповіді, пояснивши, що це не було його предметом вивчення. «Єдине запитання, яке слідство ставило переді мною: чи можливе заподіяння Гнатишину тілесних ушкоджень у вигляді закритої черепно-мозкової травми з крововиливами, що призвела до набряку головного мозку та іншої компресії, за обставин вказаних свідками. Над іншими питаннями я не працював, тож не можу доповнити», — зазначив Олександр Росоловський.

Запитання адвоката Демковича, які підводять до того, що можливо, потерпілий помер від патологічного стану чи одушення рвотними масами, обурили батьків Віталія Гнатишина.

«Я поспілкувалася зі спеціалістами, вивчила про синдром Мендельсона, — виступила мати вбитого хлопця. — Це інфекційне захворювання, спричинене мікроорганізмами. Справді, у дихальних шляхах сина було 80 мл рвотних мас, але це незначна кількість, зважаючи, що об’єм легень 2 л. Як підтвердили в суді два свідки, які надавали першу допомогу, лікар швидкої допомоги, фельдшер, лікар-кардіолог, в ротовій порожнині сина не було рвотних мас. Звідки взагалі взялися рвотні маси? Аспірація шлункового вмісту можлива при закритій черепно-мозковій травмі, комі, втраті свідомості, при введенні наркозу та ін. При таких станах шлункові маси можуть підніматися. Але це далеко не було вирішальним, адже у сина не було ні дихання, ні ознак життя… Чому виник такий стан? В довгастому мозочку знаходиться центр дихання і серцебиття, ураження яких дає раптову зупинку серця. Синові було завдано двох ударів… Лікарі 40 хвилин реанімували його і дивом запустили серце, але мозок був мертвий… Я прочитала історію хвороби від першої до останньої сторінки… А Юрій Демкович хоче довести, що смерть настала від одушення. Син не міг одушитися рвотними масами, аспіраційна пневмонія раптово не вражає. Смерть від аспіраційної пневмонії можлива хіба від подальшого запалення легень».

Під час засідання суд вирішив продовжити міру запобіжного заходу для підсудних Сергія Терендеха та Володимира Біляшевича. Після допиту свідків мали перейти до допиту обвинувачуваних, проте, поки що цей етап слухань відклали. Невідомо й те, чи на наступному засіданні виступлять підсудні, адже адвокат Біляшевича Максим Майка заявив, що має важливі клопотання…

Наступне засідання відбудеться 24 червня.

Олександр Микитів
Всі статті автора

Тернопіль

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією