Популярне

На Тернопільщині попрощались із священиком та його донькою, котрі загинули у Київській області (відео)

Чоловік поїхав до затопленого кар’єру, де вирішив скупатися з дівчинкою. Раптом Анісія зірвалася з каменів. Батько намагався її врятувати, але загинув сам.

Біля церкви в Яблунівці мешканці трьох сіл чекають на домовину з протоієреєм Богданом. Саме тут він служив останні три роки. Звідси його разом з чотирирічною донькою проводжають в останню путь. Труну з дівчинкою несли діти.

Продавчиня Світлана Палько одна з останніх, хто бачив панотця. Заїжджав до неї в магазин за водою дорогою на затоплений піщаний кар’єр.

Поруч з кар’єром відпочивав його старший син з друзями. Поки вони складали намет, то вирішив і сам скупатися з 4-річною донькою Анісією. “Там круті береги. Дівчинка перша впала в воду, а потім за нею стрибнув і батько, щоб врятувати”, – каже прессекретар поліції Київської області Микола Жукович.

Зникнення батька з сестрою син помітив згодом. Пішов на пошуки і побачив у воді сестру. Коли кликали на допомогу інших відпочивальників, то натрапили на батька, який теж перебував у воді.

Отець Богдан розбився об скелі. “Це людина була дуже світла. Один із кращих священників нас покинув. Ми вирімо, що зараз він іде до Господа разом зі своїм дитятком за ручку”, – каже настоятель Свято-Михайлівського храму в селі Матюші, отець Петро.

Без 58-річного батька лишилися шестеро дітей. Вдова загиблого дякує вірянам біля церкви. Поховали отця Богдана та його доньку Анісію у Почаєві на Тернопільщині.

 

Олександр Микитів
Всі статті автора

Тернопіль

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією