Популярне

На Тернопільщині жителі відмовились від поліетиленових пакетів

В рамках акції «День без поліетилену» кожен житель міста міг отримати сучасну екосумку виготовлену із тканини. Для цього достатньо було віддати свій поліетиленовий пакет і заповнити невелике опитування про екологічну ситуацію в місті та використання енергії.

3 липня в світі відзначали Міжнародний день відмови від поліетиленових пакетів. В рамках такої знакової для людства дати відділ муніципального розвитку, інновацій та енергоефективності Чортківської міської ради ініціював проведення акції «День без поліетилену».

Попередньо працівники відділу закликали приватних підприємців, власників магазинів та жителів міста провести цей день, відмовившись від поліетиленових пакетів та торбинок. Натомість пропонували скористатися екологічно чистими замінниками – паперовими пакетами, «авоськами», спеціальними екоторбинками.

В рамках акції «День без поліетилену» кожен житель міста міг отримати сучасну екосумку виготовлену із тканини. Для цього достатньо було віддати свій поліетиленовий пакет і заповнити невелике опитування про екологічну ситуацію в місті та використання енергії. Загалом роздали 50 стильних полотняних сумок із надписом «Скажемо пластику – НІ!». Організаторки також розповідали громадянам про аспекти сортування сміття та важливість відмови від пластику.

Підтримати акцію вирішили і власники деяких продуктових магазинів міста. Вони розповідали покупцям про шкідливість поліетиленових торбинок, їх вплив на навколишнє середовище, а свою продукцію запаковували лише в паперові пакети.

Організатори акції сподіваються, що подібні заходи спонукатимуть людей задуматися про екологічну ситуацію в світі та у Чорткові зокрема.

Довідково: тонкі одноразові поліетиленові пакети завдають неабиякої шкоди довкіллю. У середньому тривалість використання поліетиленового пакету складає 20−30 хв, проте в довкіллі чи на сміттєзвалищі цей пакет «проживе» ще кількасот років. Поліетиленові пакети зроблені з невідновлюваних ресурсів і впливають на зміну клімату.

Від 8% до 10% світового видобутку нафти йде на виготовлення поліетиленових пакетів. А ще вони надлегкі, тож легко розвіюються вітром та потрапляють в природу, де наносять шкоду тваринам. Пакети разом з дощовою водою потрапляють до каналізації чи забивають водоприймачі й ускладнюють стік води.

Олександр Микитів
Всі статті автора

Тернопіль

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією