Популярне

На Тернопільщині панує група злодіїв

Смугляві жінки попросили напитися води і винесли з хати 26000 гривень

Женіть чужинців якнайдалі від власного помешкання! Це правило слід запам’ятати усім краянам та передати близьким і знайомим! Зловмисники розраховують на вашу довіру та милосердя, натомість «віддячують» крадіжками та шахрайствами. З початку року поліцейські зареєстрували понад 40 таких злочинів.

Обманули невідомі злодії жительку села Королівка Борщівського району, повідомляють у поліції. Жінка впустила їх на своє подвір’я, а вони зуміли проникнути до хати.

4 липня на господарство селянки зайшли смугляві жіночки. Стали просити холодної води, мовляв погане самопочуття. Пенсіонерка пішла до літньої кухні набирати води, а непрохані гості за нею слідом. Почали ще й соди просити, аби випити від печії. Як з’ясувалося згодом, зловмисниці спеціально відволікали краянку, а тим часом їх спільник зайшов до будинку та обнишпорив добре відомі злодіям сховки. Під матрацом знайшов два гаманці з грошима та непомітно покинув хату.

Потерпіла майже одразу помітила, що в хаті побували злодії: з ліжка впала подушка, тож жінка перевірила сховок і жахнулася. Гаманці зникли, а з ними і 26 тисяч гривень. Однак, замість дзвонити в поліцію, жінка пішла спочатку до родичів. Вже вони зателефонували 102, та злодії вже давно на білій автівці покинули село.

Працівники поліції вкотре застерігають: не впускайте до свого помешкання незнайомих людей! Ваша довіра – їх заробіток. Тож, часто навіть банальне прохання напитися води закінчується втратою коштів.

Злодії діють згуртовано: допоки одні відволікають увагу господарів, інші вже нишпорять по хаті. Найгірше, що старі люди продовжують ховати заощадження у одязі, в шафі, під матрацом, а саме туди найперше і заглядають крадії.

Прочитавши цю статтю, не полінуйтеся зателефонувати до своїх родичів та знайомих похилого віку. Розкажіть їм про такі випадки, попередьте про такі злодіяння та типові шахрайства: обмін валют, перевірка лічильників, заміна старих купюр на нові та інші.

Проявляйте пильність! Якщо побачили невідомих у селі чи селищі, які ходять по помешканнях – зателефонуйте 102. Їх особи перевірять працівники поліції!

Олександр Микитів
Всі статті автора

Тернопіль

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією