Популярне

Як відчувати себе щасливим, якщо навкруги одні проблеми.

У житті дуже часто доводиться стикатися з різними труднощами і неприємностями: захворюваннями, проблемами на роботі, приниженням, негараздами в особистому житті, повсякденним побутом, нездійсненними бажаннями.

Життя  підставляє нам безліч приводів, щоб відчути себе нещасними, впасти в депресивний стан, замкнутися в собі і самотньо страждати.
Але варто на усі труднощі, негаразди, проблеми подивитися з іншого боку. Знайти в кожній ситуації щось позитивне і радіти кожному моменту життя. Звільнили з роботи, що ж, з’явився привід для опанування іншої професії, а можливо,  вам пощастить і ви знайдете іншу, цікавішу діяльність. Набридли сірі, непоказні будні? - Погуляйте в парку, подивіться, наскільки прекрасною є природа, відвідайте художні виставки. Заведіть особистий щоденник, куди записуватимете усі приємні події, що відбувалися з вами. Опісля можна буде іноді перечитувати і переживати приємні відчуття, які супроводжували вас під час тих подій.
А якщо покинула кохана людина,  що ж в цьому можна знайти позитивного? Так, боляче, неприємно, але з’явилося більше часу для себе. Можна сходити в спортзал, відвідати косметичний салон, магазини. Ви стали вільною людиною, попереду безліч приємних знайомств і цікавих зустрічей. А якщо виникають сумні думки, терміново проганяйте їх геть. Знайте, що є ситуації, які ми не в силах змінити, і тому потрібно реагувати на них спокійніше. Теж не потрібно заспокоювати себе тим, що ось це погане пройде, а потім все буде добре. Обов’язково потім все буде добре, але і зараз теж є багато приємних хвилин, яким можна радіти, тільки постарайтеся побачити їх.
Щастя можна знайти навіть в простих речах: в чашці з ароматною кавою, в хорошій звістці, у погоді. Треба бути щасливим сьогодні, а якщо чекати відповідного моменту для того, щоб відчути себе улюбленцем долі, то можна так усе життя і прожити - в очікуванні щастя. Частіше посміхайтеся. Розплющили очі, посміхніться, адже попереду цілий день, тобто обов’язково буде мінімум хвилина щастя. Посміхайтеся своєму відображенню в дзеркалі. Пам’ятайте, що усмішка - це одна з головних рис щасливої людини. Посміхайтеся навколишнім, близьким людям. Адже мир у сім’ї - одна із складових успіху та удачі. Приділяйте більше уваги людям, які роблять ваше життя яскравішим і багатшим. Проводьте багато часу з сім’єю, гуляйте і грайте разом з дітьми, друзями.
Не бійтеся змінити сферу професійної діяльності, якщо відчуваєте, що робота приносить лише роздратування. Не потрібно працювати на знос, днями і ночами, адже для щасливого життя потрібен повноцінний відпочинок і цікаве дозвілля. Влаштовуйте собі свята, навіть без приводів, з гостями або удвох з коханою людиною, з шампанським, зі свічками, з безліччю повітряних кульок і так далі. Може, варто спробувати те, що трохи побоюєтеся, наприклад, підводне плавання або стрибок з парашутом. Це нові емоції, переживання, подолання страхів. Вони теж дають можливість відчути себе щасливим.
Допомагайте оточенню, якщо вони потребуватимуть допомоги, навіть якщо вона буде незначною. Допомога може бути будь-якою - віддати речі в притулок, допомогти жінці донести важку сумку, нагодувати  кошеня на вулиці і так далі. Радість тих, кому ви допомогли передасться і вам, недаремно ж є прислів’я: «щастя заразне». Робити когось щасливим, значить, бути і самому щасливим. Намагайтеся менше критикувати вчинки та дії людей, які поруч з вами. Це допоможе уникнути багатьох негативних емоцій. Не потрібно заздрити ні кому: у вас теж все добре і навіть відмінно. А заздрість до оточення - це одна з причин нещастя.
Дуже часто причиною суму є наші невиправдані очікування. Тому, не шукаймо чогось у захмарних висотах,  а  вчимося радіти тому, що у нас є. Варто розуміти, що неможливо бути щасливим увесь час, у будь-яких ситуаціях. У житті зустрічаються перешкоди і труднощі, які потрібно долати. Вони бувають у всіх, так що не потрібно думати, що саме на вашу долю випали усі труднощі і неприємності.
Психологи говорять, що є три ступені щастя. Перша - це маленькі радощі життя. Сюди входять: смачна їжа, напої, сон, заняття спортом, задоволення, що отримується при читанні хорошої літератури. Друга - це заняття справою, яка подобається: улюблена робота, що приносить задоволення, виховання дітей, догляд за домашніми тваринами і так далі. Третя - це займатися улюбленою справою на благо оточення. Якщо усі ці ступені є у вашому житті, повірте, ви - щаслива людина.
Щастя вам!
 

Оксана Москалюк
Всі статті автора

7+Я

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією