Популярне

Чому «вагітніють» чоловіки

Багато чоловіків жартують, мовляв «Живіт не від пива, живіт – для пива!».  Таке солідне черевце ми часто можемо спостерігати у мужчин, яким за 30. Зумовлено це тим, що у чоловіків жирові відкладення відбуваються саме в області живота. Чому? Спробуємо пояснити.

У здоровому організмі в ідеалі усі жирові накопичення повинні рівномірно розподілятися по усьому тілу й служити для нього джерелом енергії. Зауважимо, що чоловіки, які від природи володіють пропорційною фігурою, з часом відчуватимуть менший дискомфорт від появи животика, ніж ті, у кого патологічна форма ожиріння. Причиною такого стану найчастіше є сальник (його довжина може коливатися в межах 10-70 см.), який, наче фартух, покриває усі внутрішні органи, зокрема кишечник, щоб захистити їх від травмування.
Якщо чоловік стежить за твоїм тілом, відвідує спортзал або хоча б один раз у день виконує певний комплекс фізичних вправ вдома, то його «фартух» складно помітити. Проте якщо з фізкультурою у нього не дуже товариські відносини, то з часом він може відчути себе «вагітним батьком».
Є одна особливість, яка теж впливає на товщину сальника. Це – ремінь для штанів: чим тугіше він затягнутий, тим активніше на животі накопичуватимуться жири, щоб таким чином захистити печінку та інші органи від  створеного на них тиску (природа подбала про людину й тут).
Опираючись на цей факт, стає доцільним використання підтяжок, але не кожен представник сильної статі на це погодиться, тому ризику позбутися мужньої статури.
До ожиріння й великого живота можна легко звикнути, але не варто цього робити! Вам ж не хочеться усе життя носити зайвий тягар, який обмежуватиме Вам у різних задоволеннях, чи не так? Тому перестаньте вживати пиво у великих кількостях, купуйте штани Вашого розміру, щоб не довелося їх стягувати поясом та ведіть активний спосіб життя.
 

Ольга Рогацька
Всі статті автора

Здоров`я

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією