Популярне

Як продукти фахівці не рекомендують повторно розігрівати?

Попри те, що багато людей знають правила та способи приготування їжі, з появою мікрохвильових печей та різноманітних засобів для розігріву, багато хто забуває про те, що повторно підігріті продукти можуть не тільки втамувати голод, але й нашкодити здоров’ю.

Не думайте, що якщо продукти більше не можна піддавати впливу високих температур, то вони стають непридатними для споживання та їх варто викинути. Усе, що потрібно зробити – спробувати використати їх в іншому вигляді, наприклад, споживати холодними, додавши до салату.
То про які продукти йде мова?
Курка. Кожна господиня завжди має у морозильній камері куряче філе. Це джерело білка, який легко засвоюється організмом, а також продукт, який легкий у приготуванні. Та чи завжди страви із курки є корисними, якщо їх повторно розігріти? Ні! При підігріві структура білків змінюється і м’ясо негативно впливає на травлення. Альтернативним рішенням у такому випадку є використання приготовленого курячого м’яса у салатах, а відбивні – для сендвічів чи бутербродів.
Яйця. Куряче яйце люди не звикли підігрівати. Зварив чи пожарив – одразу скуштував. Проте потрібно все одно знати, що повторний вплив високої температури на яйце не тільки змінює смак яйця (після чого воно стає не зовсім смачним), але й робить його токсичним, що грозить в подальшому отруєнням. Якщо у Вас залишилося декілька варених яєць – додайте їх до салату.
Картопля. Усі звикли наварити повну каструлю картоплі, зробити із неї пюре та притримати «на завтра». Наступного дня усі дістають страву, ставлять її у мікрохвильову піч й не задумуються над тим, як шкодять своєму здоров’ю. Картопля при підігріванні втрачає свої корисні властивості й сприяє збільшенню ваги, а смажена – стає токсичною. Тому фахівці рекомендують готувати картоплю рівно на один прийом їжі, а варену картоплю в мундирах застосовувати у холодному вигляді у салатах.
Гриби. Ці «дари лісу» їсти слід дуже обережно. Інколи вони бувають отруйними від природи, а ті, які людина може споживати, все одно є доволі складним продуктом для організму, який витрачає максимум зусиль для їхнього перетравлення. Тому дану страву не рекомендують їсти дітям до 4 років взагалі. Але існує й інша сторона медалі: гриби – невід’ємне джерело рослинних білків, тому вегетаріанцям неодмінно потрібно включити їх до свого раціону харчування. Проте слід пам’ятати: жодної вторинної теплової обробки! Гриб втрачає свій поживний склад. Інколи це грозить болями в шлунку та здуттям. Вихід є: робіть з холодних грибів соус до макаронів або подавайте їх як салат (у холодному вигляді), приправивши цибулею та зеленню.
Існують ще продукти, які не рекомендують повторно підігрівати: шпинат, буряк та селера. З них рекомендують робити холодні креми-супи, якщо є залишки, оскільки при вторинному впливі високої температури перелічені продукти стають канцерогенними.
 

Ольга Рогацька
Всі статті автора

Здоров`я

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією