Популярне

Тернополянам покажуть "Летючу мишу"

Черговий День театру колектив тернопільського драмтеатру відзначать прем’єрою музичної комедії "Летюча миша" за мотивами однойменної оперети Йоганна Штрауса-сина. Режисер-постановник В’ячеслав Жила обіцяє багато сюрпризів та несподіванок у своїй постановці, найближчі сеанси - у нашій афіші.

Цікаво, що в основі лібретто лежать реальні події паризького життя. Історія розповідає про Айзенштейна,, котрий каже дружині Розалінді, що йде під арешт, а сам вирушає на бал, де закохується в прекрасну незнайомку. Врешті, незнайомка виявляється Розаліндою, а зустріч героїв підлаштована їх другом Фальком заради помсти.

Насправді існують дві версії лібретто: в одному Розалінда їде на бал в костюмі Летючої Миші, в іншому - її представляють угорською графинею, а п’яного Фалька в костюмі Летючої Мишівклав Айзенштейн вклав колись ночувати на лавочці, тому й Фальк затаїв образу.

Оперетта розміняла уже 15-ий десяток, тож Існує чимало постановок на фільмів за мотивами оперетти - починаючи від німих (!) картин і закінчуючи двосерійним музичним фільмом Оксани Байрак, проте в живому виконанні її в Тернополі пам’ятають хіба найзавзятіші театрали: востаннє вона йшла за дириґування світлої пам’яті Євгена Корницького, то ж надіємось нова постановка принесе глядачам тільки позитивні емоції.

 

Ліна Сват
Всі статті автора

Тернопіль

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією