Популярне

Водіння в дощову погоду.

Мокра, як і вкрита  льодом дорога, являє собою небезпеку. Плівка із залишків мастильних матеріалів, бруду і пилу, яка утворюється в дощову погоду, дуже слизька, схожа на лід. Тому, якщо ви керуєте авто, необхідно знати дещо про специфіку водіння в дощ.

Найкращою порадою про водіння в дощову погоду є можливість уникнення поїздки. Але що робити, якщо злива застала вас у дорозі?
Краще перечекайте, поки вона ослабне. У деяких випадках, якщо дощ дуже сильний, щітки склоочисників просто не справляються з роботою, і видимість стає практично нульовою. А це означає, що небезпека зіштовхнутися на дорозі з іншим автомобілем велика. Але перечікувати зливу краще не на узбіччі,                  а десь в безпечному місці.
Збільште дистанцію
Ви їдете знайомою дорогою? Все одно в дощ варто збільшити дистанцію між вами та іншими автомобілями приблизно вдвічі. Швидкість також необхідно знизити. Так в разі непередбаченої ситуації ризик зіткнення зменшиться - ви встигнете або об’їхати перешкоду, або вчасно загальмувати.
Увімкніть фари.
Включені фари допоможуть іншим водіям навіть в дуже похмурий день побачити вас на дорозі. Рекомендується включати ближнє, а не дальнє світло.
Стабільна швидкість
На мокрій дорозі небажано то гальмувати, то прискорювати різко рух. Інакше ви ризикуєте тим, що шини втратять контакт з поверхнею. Швидкість не варто міняти і тоді, коли ви потрапите в калюжу. Поки не відновиться контакт з асфальтом, намагайтеся не гальмувати, тому що можна пошкодити підвіски або шини через попадання в ями, які зазвичай ховаються в калюжах.
Скиньте швидкість, проїжджаючи калюжу
Швидкість слід скинути ще перед тим, як потрапите в калюжу. Наприклад, якщо ви побачили величезну калюжу, яка розтягнулася на всю ширину дороги, тоді потрібно заздалегідь уповільнити автомобіль. Деякі водії вважають за краще ризикувати зайвий раз, піднімаючи високу хвилю, а це загрожує потраплянням води в повітрозабірник двигуна і виведенню мотора з ладу.
Сушіть гальма
Коли проїдете калюжу, варто просушити гальмівні колодки і диски, злегка натиснувши на гальмо. Мокрими колодки залишати не можна, інакше, якщо раптом доведеться гальмувати пізніше, вони можуть підвести.
Порядок всередині і зовні автомобіля в дорозі
Фари і лобове скло потрібно тримати в чистоті, а також повинні бути у відмінному стані щітки склоочисників. Слідкуйте, щоб в бачку омивача завжди був належний рівень рідини.
Підтримувати правильну атмосферу всередині автомобіля в дощову погоду можна за умови справності кондиціонера, обігрівача або системи клімат-контролю. Салонний фільтр перевіряйте на чистоту, чи не засмічений він.
Безпечних вам поїздок!
 

Оксана Москалюк
Всі статті автора

Суспільство

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією