Популярне

Найзагадковіші місця на планеті.

На Землі існує безліч місць, які лякають і притягують увагу своєю загадковістю і таємничістю. Деякі з них є пам’ятками прадавньої культури, а деякі - творіння наших сучасників.

Кілька найзагадковіших місць на планеті
Мис Гаттерас
Цю місцевість називають кладовищем Атлантики. Для судноплавства східне узбережжя США є досить небезпечним. Навіть у хорошу погоду, коли видимість просто ідеальна, тут важко пройти кораблям. А якщо трапляється шторм або туман (а це буває досить часто), так взагалі біда. Крім того, біля мису дуже швидка течія, а в шторм висота хвиль досягає тринадцяти метрів. Недалеко від мису, де з Гольфстрімом стикається Лабрадорська протока, спостерігається унікальне явище - бурхливі вихрі та фонтани до 30 метрів у висоту, що складаються з суміші морської піни, черепашок та піску. Вони являють собою велику небезпеку для мореплавців.
Чеські катакомби
Катакомби чеського міста Їглав створені людиною в середні віки. Про них ходить недобра слава. Це одне з найзагадковіших місць, яке тільки існує на планеті. Тут то звуки органу можна почути, то яке-небудь надприродне явище побачити, наприклад, що світло від сходів. Навіть вчені визнають, що тут діється щось недобре, хоча з наукової точки зору не можуть пояснити, що саме.
Озеро Лох-Несс
Якщо говорити про найзагадковіші місця на планеті Земля, то не можна не згадати про це озеро, яке знаходиться в Шотландії. Глибина озера (максимальна) - 230 м, а площа - 56 кв. км. Але не його розміри приваблюють сюди туристів, а таємнича тварина, яка поселилася тут. Нессі, як називають цю істоту туристи і місцеві жителі, нагадує динозавра. Його навіть вдалося кілька разів сфотографувати. Нехай знімки і не чіткі, але дозволяють зробити висновок, що якась велика, схожа на стародавнього ящіра з довгою шиєю тварина, все ж мешкає тут.
Стоунхендж
Походження англійського Стоунхенджа до недавнього часу було загадкою. Одна з найбільш правдоподібних сучасних теорій говорить, що це найдавніша обсерваторія (їй близько чотирьох тисяч років). Таке розташування кам’яних плит дозволяло древнім людям визначати, наприклад, місячні або сонячні затемнення. Цікаво, що зараз такі обчислення стали можливими завдяки наявності точного сучасного обладнання, а ось як додумалися до такого люди в ті далекі часи?
Скрижалі Джорджії
Цей монумент часто називають американським Стоунхенджем. Але він значно молодший - побудували Джорджієвські скрижалі лише кілька десятків років тому. На 6 величезних гранітних скрижалях розміщені послання на 12 мовах, які закликають вести праведне життя, не шкодити природі, цінувати любов і т.д. Споруда унікальна також тим, що нагадує обсерваторію, вказуючи на день року, полярну зірку тощо. Хто спонсорував будівництво цього монумента - невідомо.
Крім цих найзагадковіших місць, на планеті Земля існує ще безліч подібних. Всіх їх просто нереально перерахувати в одній статті. Але вони існують, і завжди приваблюють  зі всіх кінців світу безліч туристів.
 

Оксана Москалюк
Всі статті автора

Суспільство

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією