Популярне

Інфографіка: 2-а річниця підписання Мінського протоколу

Інститут світової політики до 2-ої річниці підписання Мінського протоколу підготував інфографіку. 

У першому графічному повідомленні йдеться про кількість вибухів зафіксованих спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ упродовж 19 місяців (із лютого 2015 року по серпень 2016-го). Бачимо, що найменша кількість вибухів - 295 - була у лютому 2015 року, найбільша - 14 541 - у серпні цього року. Саме завдяки тому, що автори інфографіки подали результати у вигляді стовпчикової діаграми, помітно, що загальна кількість схожа на хвилю, адже вона то різко збільшувалася, то зменшувалася. Як зазначено на інфографіці, дані на основі аналізу щоденних звітів ОБСЄ, відображають лишу ті порушення режиму припинення вогню, які безпосередньо спостерігала СММ. Підраховано вибухи різного походження (від ударів, пострілів, мін, артилерійські, мінометні, вибухи оцінені як навчання, контрольовані підриви боєприпасів та ін.)

Друге графічне повідомлення узагальнює іформацію про масштаби російської агресії проти України, яка триває й досі, в цифрах. Тут, зокрема, йдеться про площу території, непідконтрольної уряду України, що дорівнює території Нідерландів або Швейцарії - 44 000 км2, про довжину лінії розмежування на Сході України, яка дорівнює довжині трьох Берлінських стін - 480 км., про кількість постраждалих від конфлікту, що дорівнює кількості населення Берліна або 1,5 Парижа (з них 580 тис. - діти) - 3,7 млн. осіб, про кількість вбитих із середини квітня 2014 року по 31 липня 2016-го - 9 553 особи, про кількість поранених з середини квітня 2014 року по 31 липня 2016-го - 22 137 осіб, про кількість вбитих із 10 країн світу під час аварії "Боїнга" Малазійських авіаліній - 298 осіб, і, наостанок, про кількість зареєстрованих внутрішньо переміщених осіб, що дорівнює населенню Відня (з них 228 049 - діти) - 1 783 649.

Як бачило, підведені результати не дуже втішні. Але звернімо увагу, що це лише зареєстровані, задокументовані дані. До деяких пунктів можна сміливо дописувати по два, а то й три нулі. Ось так виглядає перемир’я та підписання Мінського протоколу. 

 

 

Юлія Лесів
Всі статті автора

Суспільство

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією